This week we're featuring the Haptic Architects who recently designed a new office for Arkwright in Oslo, Norway. The office was completed in 2014 and features a beautiful modern and simplistic design.


The office is entered on the top floor. A new reception “sculpture” incorporates back offices, reception desk and a large stair/amphitheatre that straddles a double height space. The design is inspired by “svabergs”, large granite stone formations that are typical for the area, rounded and polished by icebergs thousands of years ago.

Special effort has been made to create a variety of spaces within the offices, incorporating green walls, double height spaces, and a special “James Bond” room. The “James Bond” room is a windowless bunker-like space, sitting deep in the building - a difficult space to work with. This seemingly unpromising space has been transformed into an executive lounge, for quiet contemplation, creating a private, intimate and calming atmosphere.

TheSquareFoot likes the use of open space and minimalistic colors. This allows the beauty of the room and design to speak for itself.

Photos by Inger Marie Grini

Share this post

comments powered by Disqus